Xaş (Haş) Tarifi
Xaş (Haş) tarifi: Xaş (Haş) için gerekli malzemeler nelerdir? Xaş (Haş) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Xaş (Haş) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 2 adet dana ayağı (tırnak)
- 1 adet dana kuyruğu
- 1 adet soğan
- 3 adet karanfil (arzuya göre)
Servis için:
- 1 tutam tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 kase karışık turşu
- 1 su bardağı nar suyu
Xaş (Haş) tarifi nasıl yapılır?
- Tırnakların üzerini güzelce temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
- Kuyruğu da parçalara ayırıp tırnaklarla birlikte derin tencerede üzeri çıkacak kadar su ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- 2-3 dakika kaynadıktan sonra suyunu atın, etleri iyice yıkayıp tekrar tencere alın.
- Yeniden üzerine çıkacak kadar su ekleyin. İçine soğan ve karanfil ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 7-8 saat böylece kısık ateşte (hiş kaynamadan) piştikten sonra hazırdır. Afiyetle yeyiniz.
Xaş (Haş) tarifinin püf noktası nedir?
Ateşi o derece kısın ki, su hiç kaynamasın. Ayakların kemikleri kırın ki, ilikleri de suya karışsın. Kapağın kenarını açık bırakın ki, suyu azalsın. Mutlaka sirkeli sarımsakla yeyin.