Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Xaş (Haş) Tarifi

Xaş (Haş)

Xaş (Haş) Tarifi

Xaş (Haş) tarifi: Xaş (Haş) için gerekli malzemeler nelerdir? Xaş (Haş) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Xaş (Haş) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek için:

  • 2 adet dana ayağı (tırnak)
  • 1 adet dana kuyruğu
  • 1 adet soğan
  • 3 adet karanfil (arzuya göre)

Servis için:

  • 1 tutam tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 kase karışık turşu
  • 1 su bardağı nar suyu

Xaş (Haş) tarifi nasıl yapılır?

  • Tırnakların üzerini güzelce temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
  • Kuyruğu da parçalara ayırıp tırnaklarla birlikte derin tencerede üzeri çıkacak kadar su ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra suyunu atın, etleri iyice yıkayıp tekrar tencere alın.
  • Yeniden üzerine çıkacak kadar su ekleyin. İçine soğan ve karanfil ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 7-8 saat böylece kısık ateşte (hiş kaynamadan) piştikten sonra hazırdır. Afiyetle yeyiniz.

Xaş (Haş) tarifinin püf noktası nedir?

Ateşi o derece kısın ki, su hiç kaynamasın. Ayakların kemikleri kırın ki, ilikleri de suya karışsın. Kapağın kenarını açık bırakın ki, suyu azalsın. Mutlaka sirkeli sarımsakla yeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025