Wonton Çorbası Tarifi
Wonton Çorbası tarifi: Wonton Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Wonton Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Wonton Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı İçi İçin:
- 200 gram dana kıyma
- 4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 tutam tuz
Mantı Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2-2,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Çorba İçin:
- 1 litre sebze suyu
- 1 parça taze zencefil (3-4 dilim)
- 1 adet kırmızı şili biberi
- 1 adet yeşil biber
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 4 yemek kaşığı susam yağı
Üzeri İçin:
- 4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
Wonton Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İç dolgusu için kıymayı, doğranmış taze soğanı, soya sosunu, susam yağını ve sarımsağı bir kasede karıştırıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Wonton hamuru için unu, tuzu ve suyu bir kasede karıştırmaya başlayın. Ardından ellerinizle yoğurarak ve gerekirse ek un ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur tutun.
- Hamuru streçe sararak oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerinde ikiye bölün.
- Bir parçasını alarak dikdörtgen şekilde, mantı hamuru kalınlığında açın. Kare şeklinde hamur parçaları oluşturmak için yukardan aşağıya dikey şekilde dilimler kesin.
- Uzun dilimleri üst üste koyarak kare hamurlar elde edecek şekilde dilimler kesin.
- Her bir hamurun içine 1 tatlı kaşığı dolusu kadar harç ekleyin.
- Hamurun çapraz iki köşesini birleştirin bastırarak yapıştırın. Ardından iki ince ucu ortaya getirerek şekillendirin.
- Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
- Çorbanın suyu için, sebze suyunu bir tencerede kaynatın. Üzerine zencefili ekleyin.
- Ardından 2 parçaya kestiğiniz biberleri ekleyin.
- Son olarak soya sosunu ve susam yağını da ekledikten sonra, 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
- Sebzelerin tadını alan sebze suyuna, hazırlamış olduğunuz wontonları ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Üzerine taze soğan, ince doğranmış biberler ve soya sosuyla servis edin. Şifa olsun!