Wok’da Susamlı Kebap Tarifi
Wok’da Susamlı Kebap tarifi: Wok’da Susamlı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Wok’da Susamlı Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Wok’da Susamlı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yağsız biftek (iyi dövülmüş, mümkün olduğunca incecik jülyen doğranmış)
- 3 adet paprika biber
- 1 adet kuru soğan (halka halka doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1/2 çay bardağı soya sos
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4-5 yemek kaşığı susam yağı veya fındık yağı (miktarı artırılabilir)
- 3-4 yemek kaşığı mısır unu
- 2-3 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı tuz
Wok’da Susamlı Kebap tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak; jülyen doğranmış olan etler mısır unu ve bir miktar tuza bulanır.
- Wok tavaya sıvıyağ konulup harlı ateşte bu etler kızartılır.
- Kızaran etler ayrı bir tabağa alınır.
- Etleri kızarttığınız tavaya yine bir miktar sıvıyağ konulur.
- Sonra sırayla soğan, sarımsak, biber, zencefil harlı ateşte kavrulur.
- Sebzeler piştikten sonra ayrılan etler ve soya sosu da tavaya eklenip hızlıca karıştırılır.
- Mısır nişastası soğuk suyla inceltildikten sonra o da tavaya dökülür ve biraz yapışkan lapamsı bir kıvam alması sağlanır.
- En son olarak da susam serpilir.
Wok’da Susamlı Kebap tarifi için servis önerisi
Acı chili(çili) sos ile servis edilir.