Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Wok’da Susamlı Kebap Tarifi

Wok’da Susamlı Kebap

Wok’da Susamlı Kebap Tarifi

Wok’da Susamlı Kebap tarifi: Wok’da Susamlı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Wok’da Susamlı Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Wok’da Susamlı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yağsız biftek (iyi dövülmüş, mümkün olduğunca incecik jülyen doğranmış)
  • 3 adet paprika biber
  • 1 adet kuru soğan (halka halka doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1/2 çay bardağı soya sos
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4-5 yemek kaşığı susam yağı veya fındık yağı (miktarı artırılabilir)
  • 3-4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2-3 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Wok’da Susamlı Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak; jülyen doğranmış olan etler mısır unu ve bir miktar tuza bulanır.
  • Wok tavaya sıvıyağ konulup harlı ateşte bu etler kızartılır.
  • Kızaran etler ayrı bir tabağa alınır.
  • Etleri kızarttığınız tavaya yine bir miktar sıvıyağ konulur.
  • Sonra sırayla soğan, sarımsak, biber, zencefil harlı ateşte kavrulur.
  • Sebzeler piştikten sonra ayrılan etler ve soya sosu da tavaya eklenip hızlıca karıştırılır.
  • Mısır nişastası soğuk suyla inceltildikten sonra o da tavaya dökülür ve biraz yapışkan lapamsı bir kıvam alması sağlanır.
  • En son olarak da susam serpilir.

Wok’da Susamlı Kebap tarifi için servis önerisi

Acı chili(çili) sos ile servis edilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025