Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Vişneli Zeytinyağlı Bamya

Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Vişneli Zeytinyağlı Bamya tarifi: Vişneli Zeytinyağlı Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Zeytinyağlı Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram bamya
  • 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet küçük boy domates
  • 3 yemek kaşığı koruk suyu (veya limon suyu)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için)

Vişneli Zeytinyağlı Bamya tarifi nasıl yapılır?

  • Bamyalar yıkanır, süzülür ve ayıklanır. Ayıklama işlemi bıçak bamyanın baş kısmında koni şeklinde döndürülerek yapılır.
  • Küçük doğranan soğan zeytinyağında sotelenir. Üzerine küp doğranan domates, koruk suyu, tuz, şeker eklenip sotelemeye devam edilir.
  • Bamyalar ve vişne eklenir. Bamyaları geçmeyecek kadar su ilave edilir. Kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Bu aşamada fazla karıştırmamaya dikkat edilir.
  • Piştikten sonra zeytinyağı gezdirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Vişneli Zeytinyağlı Bamya tarifinin püf noktası nedir?

Bamya, ekşisi bol olan sos içinde pişince salgısı olmuyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025