Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya tarifi: Vişneli Zeytinyağlı Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Vişneli Zeytinyağlı Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram bamya
- 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet küçük boy domates
- 3 yemek kaşığı koruk suyu (veya limon suyu)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için)
Vişneli Zeytinyağlı Bamya tarifi nasıl yapılır?
- Bamyalar yıkanır, süzülür ve ayıklanır. Ayıklama işlemi bıçak bamyanın baş kısmında koni şeklinde döndürülerek yapılır.
- Küçük doğranan soğan zeytinyağında sotelenir. Üzerine küp doğranan domates, koruk suyu, tuz, şeker eklenip sotelemeye devam edilir.
- Bamyalar ve vişne eklenir. Bamyaları geçmeyecek kadar su ilave edilir. Kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Bu aşamada fazla karıştırmamaya dikkat edilir.
- Piştikten sonra zeytinyağı gezdirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Vişneli Zeytinyağlı Bamya tarifinin püf noktası nedir?
Bamya, ekşisi bol olan sos içinde pişince salgısı olmuyor.