Vişneli Yaprak Sarması Tarifi
Vişneli Yaprak Sarması tarifi: Vişneli Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Vişneli Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram salamura asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 250 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı su
- 1 adet limon
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı şeker
- 6-7 dal dereotu
Vişneli Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Salamura yapraklarımızı ayıklayıp sıcak suyun içinde biraz bekletiyoruz.
- Sonra soğuk suda bir kaç kez suyunu değiştirerek salamura kokusu ve tadından arındırıp süzüyoruz.
- Pirincimizi ıslıyoruz nişastası gidene kadar, 2 kere suyunu değiştirip beklettikten sonra süzüyoruz.
- Soğanlarımızdan 1 tanesini çok ince küpler halinde doğruyoruz. Tenceremize zeytinyağını döküyoruz ve soğanlarımızı ekliyoruz.
- Hafif renk alınca dolmalık fıstıklarımızı ekleyip kavuruyoruz. Ardından süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz.
- Biraz kavurunca tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz. Ardından ocaktan alıp içerisine doğradığımız dereotlarını, vişneleri koyuyoruz ve kuş üzümlerini biraz suyun içinde yumuşatıp süzüp içerisine ekliyoruz. En son nar ekşisini ekliyoruz.
- Sarmalarımızı pişireceğimiz tencerenin en altına soğanlarımızı halka halka doğrayıp diziyoruz.
- Havuçlarımızı da aynı incelikte doğrayıp altına seriyoruz.
- Ardından yapraklarla tencerenin altını kapatıyoruz, üzerine sardığımız sarmalarımızı diziyoruz.
- Üzerine son olarak ayırdığımız vişne, zeytinyağı ve limonları da ince halka şeklinde doğrayıp yerleştiriyoruz.
- Ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyuyoruz. Ardından ocağa koyup 5 dakika altındakilerin sotelenmesi için ocakta pişiriyoruz.
- Su ve vişne suyunu ekleyip 1 saat pişmesini bekliyoruz, ardından 20 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.