Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Vişneli Yaprak Sarması

Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Vişneli Yaprak Sarması tarifi: Vişneli Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Yaprak Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram salamura asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 250 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 6-7 dal dereotu

Vişneli Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Salamura yapraklarımızı ayıklayıp sıcak suyun içinde biraz bekletiyoruz.
  • Sonra soğuk suda bir kaç kez suyunu değiştirerek salamura kokusu ve tadından arındırıp süzüyoruz.
  • Pirincimizi ıslıyoruz nişastası gidene kadar, 2 kere suyunu değiştirip beklettikten sonra süzüyoruz.
  • Soğanlarımızdan 1 tanesini çok ince küpler halinde doğruyoruz. Tenceremize zeytinyağını döküyoruz ve soğanlarımızı ekliyoruz.
  • Hafif renk alınca dolmalık fıstıklarımızı ekleyip kavuruyoruz. Ardından süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz.
  • Biraz kavurunca tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz. Ardından ocaktan alıp içerisine doğradığımız dereotlarını, vişneleri koyuyoruz ve kuş üzümlerini biraz suyun içinde yumuşatıp süzüp içerisine ekliyoruz. En son nar ekşisini ekliyoruz.
  • Sarmalarımızı pişireceğimiz tencerenin en altına soğanlarımızı halka halka doğrayıp diziyoruz.
  • Havuçlarımızı da aynı incelikte doğrayıp altına seriyoruz.
  • Ardından yapraklarla tencerenin altını kapatıyoruz, üzerine sardığımız sarmalarımızı diziyoruz.
  • Üzerine son olarak ayırdığımız vişne, zeytinyağı ve limonları da ince halka şeklinde doğrayıp yerleştiriyoruz.
  • Ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyuyoruz. Ardından ocağa koyup 5 dakika altındakilerin sotelenmesi için ocakta pişiriyoruz.
  • Su ve vişne suyunu ekleyip 1 saat pişmesini bekliyoruz, ardından 20 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025