Vişneli Yaprak Sarması Tarifi
Vişneli Yaprak Sarması tarifi: Vişneli Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 porsiyon
Vişneli Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarma için:
- 1 paket asma yaprağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç (yıkanmış)
- 2 kase vişne (donmuş)
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 demet dereotu
Sos için:
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
Vişneli Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alın üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyin.
- 5 dakika sonra şekeri ekleyin ve en az yarım saat kadar çok kısık ateşte soğanı pişirin.
- Yarım saat sonra pirinç başta olmak üzere tüm malzeme ve baharatları ekleyelim.
- 5 dakika daha kavurup 1 su bardağı su ekleyip sarma harcımızı pişirelim.
- Soğuduktan sarma işlemine başlayalım, her yaprağa harçtan sonra 1 tane vşsne koyup saralım.
- Bir tencerenin içine iki kat yaprak serip sarmaları yerleştirmeye başlarken aralara vişne de ekleyelim.
- Limon, zeytinyağı, tuz, şeker ve soda ile bir sos hazırlayıp sarmaların üzerinde gezdirelim.
- Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin, suyunu kontrol edelim azalacak olursa sıcak su ekleyin.
- Ertesi gün soğuduktan sonra servis edelim. Afiyetle...
Vişneli Yaprak Sarması tarifi için servis önerisi
Mutlaka soğuk servis edelim.