Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Vişneli Yaprak Sarması

Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Vişneli Yaprak Sarması tarifi: Vişneli Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Yaprak Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarma için:

  • 1 paket asma yaprağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç (yıkanmış)
  • 2 kase vişne (donmuş)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Sos için:

  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu

Vişneli Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını tencereye alın üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyin.
  • 5 dakika sonra şekeri ekleyin ve en az yarım saat kadar çok kısık ateşte soğanı pişirin.
  • Yarım saat sonra pirinç başta olmak üzere tüm malzeme ve baharatları ekleyelim.
  • 5 dakika daha kavurup 1 su bardağı su ekleyip sarma harcımızı pişirelim.
  • Soğuduktan sarma işlemine başlayalım, her yaprağa harçtan sonra 1 tane vşsne koyup saralım.
  • Bir tencerenin içine iki kat yaprak serip sarmaları yerleştirmeye başlarken aralara vişne de ekleyelim.
  • Limon, zeytinyağı, tuz, şeker ve soda ile bir sos hazırlayıp sarmaların üzerinde gezdirelim.
  • Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin, suyunu kontrol edelim azalacak olursa sıcak su ekleyin.
  • Ertesi gün soğuduktan sonra servis edelim. Afiyetle...

Vişneli Yaprak Sarması tarifi için servis önerisi

Mutlaka soğuk servis edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025