Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Vişneli Yaprak Sarma tarifi: Vişneli Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Vişneli Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram asma yaprağı
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Vişneli Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci iyice yıkayıp süzelim, soğanları rendeleyelim. Derin bir kaba pirinç, soğan ve diğer tüm malzemeleri alıp karıştıralım. Ben çiğden yapıyorum.
- Karışımın içerisine yarım kaseden biraz daha az vişne koyalım, iyice harmanlayalım.
- Yaprakları tek tek ayıralım, sap kısımlarını koparalım. İçlerine 1 tatlı kaşığını geçmeyecek kadar harç koyup saralım.
- Tencerenin dibine yaprak koyalım ki tutmasın dibi. Sarmaları dizelim, en üst kısma kalan vişneleri koyalım. 1,5 su bardağı kaynar su ve 3 kaşık zeytinyağı gezdirip üzerine porselen tabak kapatalım.
- İlk 15 dakika kaynadıktan sonra altını kısalım ve 25 dakika kapağı kapalı pişirelim. Ben yaprak tuzlu olduğundan tuz eklemedim. Piştikten sonra yarım limon sıkıp kapağı kapalı dinlendirelim. Afiyet olsun.