Vişneli Un Helvası Tarifi
Vişneli Un Helvası tarifi: Vişneli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Vişneli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı vişne suyu
- 2 su bardağı şeker
- 1 kase vişne
Vişneli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce vişne suyunu ve şekeri ısıtalım. Şekerin erimesi derecesi yeterli, kaynatmaya gerek yok.
- Tereyağını tava da eritelim ve sıvı yağını ilave edelim.
- Unu katıp 20 dakika rengi değişip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una şerbeti dökelim ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
- Ilıması için altını kapatıp kenara alalım.
- Ilıyan helvaya ister ıslattığımız elimizle ister kurabiye kalıbı ile şekil verelim.
- Ortasına bir çukur açıp vişne tanesi koyalım.
- En son pudra şekeri ya da tarçın servis servis edelim. Afiyet olsun
Vişneli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İster soğuk ister ılık bir şekil de servis edebilirsiniz.