Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Un Helvası Tarifi

Vişneli Un Helvası

Vişneli Un Helvası Tarifi

Vişneli Un Helvası tarifi: Vişneli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 kase vişne

Vişneli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce vişne suyunu ve şekeri ısıtalım. Şekerin erimesi derecesi yeterli, kaynatmaya gerek yok.
  • Tereyağını tava da eritelim ve sıvı yağını ilave edelim.
  • Unu katıp 20 dakika rengi değişip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan una şerbeti dökelim ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
  • Ilıması için altını kapatıp kenara alalım.
  • Ilıyan helvaya ister ıslattığımız elimizle ister kurabiye kalıbı ile şekil verelim.
  • Ortasına bir çukur açıp vişne tanesi koyalım.
  • En son pudra şekeri ya da tarçın servis servis edelim. Afiyet olsun

Vişneli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?

İster soğuk ister ılık bir şekil de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025