Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Turta Tarifi

Vişneli Turta

Vişneli Turta Tarifi

Vişneli Turta tarifi: Vişneli Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3,5 su bardağı un

Sosu İçin:

  • 3,5 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı su

Vişneli Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Sos için vişne ve 1 su bardağı şekeri uygun bir tavaya alalım. 15 dakika orta ateşte pişirelim. Ardından 1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 yemek kaşığı su ile açıp tavaya ilave edelim.
  • Ara ara karıştırarak 5-6 dakika daha pişirelim. Yeterince koyulaşan sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur için tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırma kabına alıp yoğuralım. Ardından kabartma tozu ve vanilin ekleyelim.
  • Son olarak azar azar un ekleyerek iyice yoğuralım. (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak.) Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  • Yeterince dinlenen hamuru tezgaha alalım ve biri diğerinden biraz büyük olacak şekilde ikiye bölelim.
  • Küçük olan parçayı üst kısım için, büyük olan parçayı turtamızın tabanı için kullanacağız. Büyük olan parçayı bir kenara kaldıralım. Önce üste gelecek olan hamurumuzu şekillendirelim.
  • Küçük olan parçanın altına pişirme kağıdı serelim. Merdane yardımıyla turta kalıbımızın boyutuna göre açalım.
  • Üzerine küçük kalpli kalıpla bastırarak kalp şekilleri verelim. Kalplerin ortasındaki hamurları toplayalım ve şekillendirdiğimiz üst hamuru bir kenara alalım.
  • Diğer hamuru alalım ve kalplerin ortasından çıkan hamurları içine katalım. Onun da altına pişirme kağıdı serelim ve turtamızın boyutuna göre açalım.
  • Turta kalıbımızın her yerine tereyağı sürelim ve bir çay kaşığı un serpelim. Unun fazlasını silkeledikten sonra kalıbımız hazır.
  • Taban hamurumuzu merdane yardımıyla alıp kalıbımıza yerleştirelim. Hamur kabarıp yukarı kalkmasın diye çatal ile delikler açalım.
  • Üzerine vişne sosunu dökelim ve yayalım. Son olarak üstü için şekillendirdiğimiz hamuru da merdane ile üzerine yerleştirip kenarlarını düzeltelim.
  • Fazla gelen kısımları çıkaralım. Turtamızı önceden ısınmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025