Vişneli Turta Tarifi
Vişneli Turta tarifi: Vişneli Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3,5 su bardağı un
Sosu İçin:
- 3,5 su bardağı vişne
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı su
Vişneli Turta tarifi nasıl yapılır?
- Sos için vişne ve 1 su bardağı şekeri uygun bir tavaya alalım. 15 dakika orta ateşte pişirelim. Ardından 1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 yemek kaşığı su ile açıp tavaya ilave edelim.
- Ara ara karıştırarak 5-6 dakika daha pişirelim. Yeterince koyulaşan sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırma kabına alıp yoğuralım. Ardından kabartma tozu ve vanilin ekleyelim.
- Son olarak azar azar un ekleyerek iyice yoğuralım. (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak.) Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Yeterince dinlenen hamuru tezgaha alalım ve biri diğerinden biraz büyük olacak şekilde ikiye bölelim.
- Küçük olan parçayı üst kısım için, büyük olan parçayı turtamızın tabanı için kullanacağız. Büyük olan parçayı bir kenara kaldıralım. Önce üste gelecek olan hamurumuzu şekillendirelim.
- Küçük olan parçanın altına pişirme kağıdı serelim. Merdane yardımıyla turta kalıbımızın boyutuna göre açalım.
- Üzerine küçük kalpli kalıpla bastırarak kalp şekilleri verelim. Kalplerin ortasındaki hamurları toplayalım ve şekillendirdiğimiz üst hamuru bir kenara alalım.
- Diğer hamuru alalım ve kalplerin ortasından çıkan hamurları içine katalım. Onun da altına pişirme kağıdı serelim ve turtamızın boyutuna göre açalım.
- Turta kalıbımızın her yerine tereyağı sürelim ve bir çay kaşığı un serpelim. Unun fazlasını silkeledikten sonra kalıbımız hazır.
- Taban hamurumuzu merdane yardımıyla alıp kalıbımıza yerleştirelim. Hamur kabarıp yukarı kalkmasın diye çatal ile delikler açalım.
- Üzerine vişne sosunu dökelim ve yayalım. Son olarak üstü için şekillendirdiğimiz hamuru da merdane ile üzerine yerleştirip kenarlarını düzeltelim.
- Fazla gelen kısımları çıkaralım. Turtamızı önceden ısınmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.