Vişneli Turta Tarifi
Vişneli Turta tarifi: Vişneli Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 200 gram fındık içi
- 300 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet kakule (içi)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 200 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 150 gram pudra şekeri
Dolgusu için:
- 400 gram dondurulmuş vişne
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limonun suyu
- 1/2 çay bardağı su
Vişneli Turta tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için margarini pudra şekeri ile karıştırın.
- Yumurtaları, tuzu, tarçını ve dövülmüş kakule içlerini de ekleyin.
- Unu, fındığı ve kabartma tozunu ayrı bir kapta birbirine iyice karıştırın.
- Mikserinizin ucuna hamur karıştırma uçlarını takın.
- Sıvı malzemelere unlu karışımı ekleyip mikserinizle iyice karıştırın.
- 24 cm çapında turta kalıbınızı yağlayın.
- Kalıbın dibine hamurun yarısını yayın.
- Sıkma torbasına kalan hamuru doldurun ve kalıptaki hamurun kenarına bir bariyer oluşturmak için iki kat sıkın.
- Kalıbı yarım saatliğine buzdolabına kaldırın.
- Vişneleri bir tencereye alın ve şekeri üzerine döküp suyunu salana kadar bekleyin.
- Suyunu salan vişnenin altını açın.
- Nişastayı, su ve limon suyu ile karıştırıp vişnelere ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- Kaynayan dolguya vanilya şekerini ekleyip bir kez karıştırıp altını kapatın ve kenara alın.
- Dolaptan hamurlu kalıbı çıkarın. İlk sıcaklığı giden vişne dolgusunu içine döküp yayın.
- Sıkma torbasında kalan hamurla üzerine kafes şeklinde çizgiler çekin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Pişen turtayı oda sıcaklığında soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin.
Vişneli Turta tarifinin püf noktası nedir?
Fırınınızı önceden ısıtın. Margarininiz muhakkak oda sıcaklığında olmalı.