Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Turta Tarifi

Vişneli Turta

Vişneli Turta Tarifi

Vişneli Turta tarifi: Vişneli Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 200 gram fındık içi
  • 300 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet kakule (içi)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 200 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 150 gram pudra şekeri

Dolgusu için:

  • 400 gram dondurulmuş vişne
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı su

Vişneli Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için margarini pudra şekeri ile karıştırın.
  • Yumurtaları, tuzu, tarçını ve dövülmüş kakule içlerini de ekleyin.
  • Unu, fındığı ve kabartma tozunu ayrı bir kapta birbirine iyice karıştırın.
  • Mikserinizin ucuna hamur karıştırma uçlarını takın.
  • Sıvı malzemelere unlu karışımı ekleyip mikserinizle iyice karıştırın.
  • 24 cm çapında turta kalıbınızı yağlayın.
  • Kalıbın dibine hamurun yarısını yayın.
  • Sıkma torbasına kalan hamuru doldurun ve kalıptaki hamurun kenarına bir bariyer oluşturmak için iki kat sıkın.
  • Kalıbı yarım saatliğine buzdolabına kaldırın.
  • Vişneleri bir tencereye alın ve şekeri üzerine döküp suyunu salana kadar bekleyin.
  • Suyunu salan vişnenin altını açın.
  • Nişastayı, su ve limon suyu ile karıştırıp vişnelere ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  • Kaynayan dolguya vanilya şekerini ekleyip bir kez karıştırıp altını kapatın ve kenara alın.
  • Dolaptan hamurlu kalıbı çıkarın. İlk sıcaklığı giden vişne dolgusunu içine döküp yayın.
  • Sıkma torbasında kalan hamurla üzerine kafes şeklinde çizgiler çekin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişen turtayı oda sıcaklığında soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin.

Vişneli Turta tarifinin püf noktası nedir?

Fırınınızı önceden ısıtın. Margarininiz muhakkak oda sıcaklığında olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025