Vişneli Tart Kek Tarifi
Vişneli Tart Kek tarifi: Vişneli Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Vişneli Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Sosu için:
- 1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
Vişneli Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz..
- Tereyağı veya margarin ile yağladığımız kalıba karışımı döküp üzerine damla çikolataları serpiştirelim ve fırına vermeden kalıbı tezgaha vurun ki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın..
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fanlı ayarda 20 dakika pişirelim ve ilk yarım saat fırının kapağını açmayın ve soğumaya bırakalım.
- Vişne sos için: Vişne sosu içinde dondurulmuş vişne, şeker nişasta ve sıcak suyu ekleyip, tavaya koyalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimize soğumuş vişne sosumuzu ekleyelim ve kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.