Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Tart Kek Tarifi

Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek Tarifi

Vişneli Tart Kek tarifi: Vişneli Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Tart Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı damla çikolata

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su

Vişneli Tart Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz..
  • Tereyağı veya margarin ile yağladığımız kalıba karışımı döküp üzerine damla çikolataları serpiştirelim ve fırına vermeden kalıbı tezgaha vurun ki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın..
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fanlı ayarda 20 dakika pişirelim ve ilk yarım saat fırının kapağını açmayın ve soğumaya bırakalım.
  • Vişne sos için: Vişne sosu içinde dondurulmuş vişne, şeker nişasta ve sıcak suyu ekleyip, tavaya koyalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimize soğumuş vişne sosumuzu ekleyelim ve kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025