Vişneli Tart Tarifi
Vişneli Tart tarifi: Vişneli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Vişneli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 170 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 4,5 su bardağı un
Vişneli sos için:
- 2,5-3 su bardağı vişne (300-350 gram)
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
- Kontrollü şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun 2 parçaya ayırıyoruz. 3/1’ni üstü için kullanacağız. İki yağlı kağıt arasında hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz. Elle de yapabilirsiniz fakat eşit ve ince olması için bu yöntem daha iyi.
- Vişne sos için, vişnelere şekeri ekleyip karıştıralım. Kaynayan vişneye 2 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açıp ekleyeyim. Kısık ateşte pişirelim.
- Sık sık karıştıralım çok çabuk kıvam alıyor. Soğumaya bırakalım. İlk olarak sosu yapın ki soğusun.
- Açtığımız hamuru tabana yerleştiriyoruz. Soğuyan sosu üzerine eşit şekilde yayıyoruz. Son olarak kalan hamurla üzerini kapatıyoruz.
- Tart üzerindeki şekli ister elmalı turta gibi uzun şeritler de yapabilirsiniz. Ben de küçük kalp kalıp vardı onunla yaptım. Afiyet olsun.