Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Tart Tarifi

Vişneli Tart

Vişneli Tart Tarifi

Vişneli Tart tarifi: Vişneli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 170 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Vişneli sos için:

  • 2,5-3 su bardağı vişne (300-350 gram)
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kontrollü şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun 2 parçaya ayırıyoruz. 3/1’ni üstü için kullanacağız. İki yağlı kağıt arasında hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz. Elle de yapabilirsiniz fakat eşit ve ince olması için bu yöntem daha iyi.
  • Vişne sos için, vişnelere şekeri ekleyip karıştıralım. Kaynayan vişneye 2 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açıp ekleyeyim. Kısık ateşte pişirelim.
  • Sık sık karıştıralım çok çabuk kıvam alıyor. Soğumaya bırakalım. İlk olarak sosu yapın ki soğusun.
  • Açtığımız hamuru tabana yerleştiriyoruz. Soğuyan sosu üzerine eşit şekilde yayıyoruz. Son olarak kalan hamurla üzerini kapatıyoruz.
  • Tart üzerindeki şekli ister elmalı turta gibi uzun şeritler de yapabilirsiniz. Ben de küçük kalp kalıp vardı onunla yaptım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025