Vişneli Tart Tarifi
Vişneli Tart tarifi: Vişneli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru:
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- 1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Vişneli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcını yapmakla başlayın. Derin bir sosluk tavanıza vişneleri koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin.
- Her tarafına gelecek şekilde dökün. Şekerler hafif erimeye başlayınca suyu ekleyin.
- Kabarcıklar çıkana kadar ocakta pişirin.Kaynayınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için ise yumurta şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını derin cam kasede elinizle yoğurun.
- Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip kıvam aldırmaya başlayın.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini streç filmle sarın. 20 dakika dinlendirin.
- Daha sonra hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde bir parça alın ve buzdolabına koyun.
- Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasına koyun, merdane yardımıyla açın.
- 24 cm’lik yuvarlak borcama olacak şekilde hamurunuzu açın. Yağladığınız borcama hamuru yerleştirin.
- Hamurun üzerine vişne harcını koyun. Vişneli harçta olan suyu az koyabilirsiniz.
- Buzdolabında beklettiğiniz hamuru alıp rende yardımıyla vişneli tartınızın üzerine rendeleyin.
- 180 derecelik alt üst fırında 30-35 dakika arasında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Şimdiden afiyet olsun.
Vişneli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzu dinlendirmeniz ve küçük hamuru kolay rendeleyebilmeniz gerektiği için buzdolabında bekletin.