Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Vişneli kısmı için:
- 2,5 su bardağı vişne suyu
- 1 paket vanilyalı puding
İrmikli muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye sade puding tozunu alın ve üstüne vişne suyunu ekleyip güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynayıp, koyulaşana dek pişirin.
- Ocaktan alın, bir kek kalıbını ıslatın ve hazırladığınız vişneli pudingi kalıba boşaltıp soğumaya bırakın.
- Başka bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri alıp ocağın altını açın ve koyulaşıp, yoğunlaşana dek sürekli karıştırarak pişirin.
- İyice koyulaştığında içine hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın ve altını kapatın.
- Kek kalıbına döktüğünüz soğumuş olan vişneli pudingin üstüne irmikli muhallebiyi dökün ve oda ısısında iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
- Vişneli sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve koyulaşana dek pişirip, soğumaya bırakın.
- Buzdolabında iyice soğumuş olan tatlınızı alın ve bir servis tabağına ters çevirerek kek kalıbından çıkartın.
- Üstüne soğumuş olan vişneli sosu dökün, taneleriyle etrafını süsleyin ve servis edin.
Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Dondurulmuş vişne yerine taze vişne de kullanabilirsiniz.