Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Saray Lokumu Tarifi

Vişneli Saray Lokumu

Vişneli Saray Lokumu Tarifi

Vişneli Saray Lokumu tarifi: Vişneli Saray Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Saray Lokumu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Saray Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı (tepeleme) un
  • 2 paket vanilya
  • 50 gram tereyağı

Vişne sosu için:

  • 3,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Vişneli Saray Lokumu tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırarak pişirin.
  • Piştikten sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı eriyene dek karıştırdıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
  • Büyük dikdörtgen bir borcamın dibine Hindistan cevizini serpin.
  • Üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  • Ayrı bir tencereye vişne suyunu, unu, nişastayı ve toz şekeri alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıp, kaynayana dek pişirin.
  • Hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üstüne döküp, güzelce yayın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırın.
  • Yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra şerit şeklinde dilimleyin ve rulo haline getirip servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025