Vişneli Saray Lokumu Tarifi
Vişneli Saray Lokumu tarifi: Vişneli Saray Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Saray Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Vişneli Saray Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı (tepeleme) un
- 2 paket vanilya
- 50 gram tereyağı
Vişne sosu için:
- 3,5 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Vişneli Saray Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı eriyene dek karıştırdıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Büyük dikdörtgen bir borcamın dibine Hindistan cevizini serpin.
- Üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün.
- Ayrı bir tencereye vişne suyunu, unu, nişastayı ve toz şekeri alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıp, kaynayana dek pişirin.
- Hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üstüne döküp, güzelce yayın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırın.
- Yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra şerit şeklinde dilimleyin ve rulo haline getirip servis edin. Afiyetler olsun!