Vişneli Saray Lokumu Tarifi
Vişneli Saray Lokumu tarifi: Vişneli Saray Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Saray Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Vişneli Saray Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre  süt
 - 1,5 su bardağı  toz şeker
 - 1 su bardağı (tepeleme)  un
 - 2 paket  vanilya
 - 50 gram  tereyağı
 
Vişne sosu için:
- 3,5 su bardağı  vişne suyu
 - 1 yemek kaşığı  nişasta
 - 2 yemek kaşığı  un
 - 1/2 çay bardağı  toz şeker
 
Üzeri için:
- 2 su bardağı  hindistan cevizi
 
Vişneli Saray Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırarak pişirin.
 - Piştikten sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı eriyene dek karıştırdıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
 - Büyük dikdörtgen bir borcamın dibine Hindistan cevizini serpin.
 - Üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün.
 - Ayrı bir tencereye vişne suyunu, unu, nişastayı ve toz şekeri alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıp, kaynayana dek pişirin.
 - Hazırladığınız vişne sosunu muhallebinin üstüne döküp, güzelce yayın ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırın.
 - Yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında soğuduktan sonra şerit şeklinde dilimleyin ve rulo haline getirip servis edin. Afiyetler olsun!