Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Sakızlı Muhallebi Tarifi

Vişneli Sakızlı Muhallebi

Vişneli Sakızlı Muhallebi Tarifi

Vişneli Sakızlı Muhallebi tarifi: Vişneli Sakızlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Sakızlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1/2 su bardağı un (70-75g)
  • 1 su bardağı şeker (200 g)
  • 1 litre süt
  • 2-3 adet damla sakızı (küçük boy)

Vişneli sosu için:

  • 300 gram dondurulmuş vişne
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı (silme) nişasta (buğday veya mısır)

Vişneli Sakızlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Tencerenizi en kısık ateşte ocağa alın. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş kavurun. Yaklaşık 2-3 dakika sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. 3-4 dakika da şekerle kavurun.
  • Ardından oda sıcaklığındaki sütünü yavaş yavaş tencereye ekleyin, bu sırada topaklanmaması için bir çırpıcıyla karıştırın. Ardından damla sakızını ekleyin.
  • Süt kaynayana kadar orta ateşte ara ara çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha iyice kıvam alana kadar pişirin. Normal muhallebiye göre daha akışkan kıvamda olması normaldir. Ardından ocaktan alın.
  • Servis kaselerinize eşit olarak bir kepçe yardımıyla dağıtın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Bu sırada vişneli sosu hazırlamak için dondurulmuş vişneleri şekerle birlikte kısık-orta ateşte pişirmeye bırakın.
  • Nişastayı su ile güzelce karıştırıp tamamen çözdürün ve vişnelerin üzerine ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • 2-3 dakika içinde sos yoğunlaşacak ve akışkanlığı azalacak, tahta bir kaşıkla kontrol edin. Soğuduğunda daha koyu bir kıvam alacağından boza kıvamına gelmeden altını kapatıp kenara alın.
  • Vişneli sosun ilk sıcaklığı çıktıktan sonra damla sakızlı muhallebi katmanın üzerine her servis kasesi için yaklaşık 2 yemek kaşığı olacak şekilde dökün. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  • Ardından buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025