Vişneli Sakızlı Muhallebi Tarifi
Vişneli Sakızlı Muhallebi tarifi: Vişneli Sakızlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Vişneli Sakızlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1/2 su bardağı un (70-75g)
- 1 su bardağı şeker (200 g)
- 1 litre süt
- 2-3 adet damla sakızı (küçük boy)
Vişneli sosu için:
- 300 gram dondurulmuş vişne
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 2 yemek kaşığı (silme) nişasta (buğday veya mısır)
Vişneli Sakızlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tencerenizi en kısık ateşte ocağa alın. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş kavurun. Yaklaşık 2-3 dakika sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. 3-4 dakika da şekerle kavurun.
- Ardından oda sıcaklığındaki sütünü yavaş yavaş tencereye ekleyin, bu sırada topaklanmaması için bir çırpıcıyla karıştırın. Ardından damla sakızını ekleyin.
- Süt kaynayana kadar orta ateşte ara ara çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha iyice kıvam alana kadar pişirin. Normal muhallebiye göre daha akışkan kıvamda olması normaldir. Ardından ocaktan alın.
- Servis kaselerinize eşit olarak bir kepçe yardımıyla dağıtın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bu sırada vişneli sosu hazırlamak için dondurulmuş vişneleri şekerle birlikte kısık-orta ateşte pişirmeye bırakın.
- Nişastayı su ile güzelce karıştırıp tamamen çözdürün ve vişnelerin üzerine ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 2-3 dakika içinde sos yoğunlaşacak ve akışkanlığı azalacak, tahta bir kaşıkla kontrol edin. Soğuduğunda daha koyu bir kıvam alacağından boza kıvamına gelmeden altını kapatıp kenara alın.
- Vişneli sosun ilk sıcaklığı çıktıktan sonra damla sakızlı muhallebi katmanın üzerine her servis kasesi için yaklaşık 2 yemek kaşığı olacak şekilde dökün. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
- Ardından buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.