Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Profiterol Tarifi

Vişneli Profiterol

Vişneli Profiterol Tarifi

Vişneli Profiterol tarifi: Vişneli Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta

Dolgusu için:

  • 1/2 kilogram süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kase vişne
  • 3 çay bardağı şeker

Üzeri için:

  • 1 paket çikolata sosu

Vişneli Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için tencereye tereyağı ve suyu koyuyoruz. Tereyağı eriyip kaynamaya başlayınca unu ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz. Oluşan hamuru bir iki dakika daha karıştırıp iyice soğuması için kenara alıyoruz.
  • İç kreması için sütü, unu, şekeri ve yumurtayı tencerede iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra içine vişneyi ilave ediyoruz.
  • Soğuyan hamurumuza bir yumurta kırıp hamura elimizle iyice yediriyoruz. Daha sonra ikinci yumurtayı kırıp yine ayni şekilde iyice hamura yediriyoruz. En son üçüncü yumurtayı da kırıp yediriyoruz.
  • Tatlı kaşığı ile alıp alıp tepsiye diziyoruz. 180 dereceye önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
  • Pişen hamurlar soğuyunca vişneli kremayla dolduruyoruz. Hazırladığımız çikolata sosuyla buluşturuyoruz. Afiyet olsun.

Vişneli Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuz iyice soğuduktan sonra yumurtaları ilave edin. Yumurtalarınız küçükse 4 yumurta kullanın. Hamuru sıkma poşetine koyarak da yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025