Vişneli Profiterol Tarifi
Vişneli Profiterol tarifi: Vişneli Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Vişneli Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
Dolgusu için:
- 1/2 kilogram süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kase vişne
- 3 çay bardağı şeker
Üzeri için:
Vişneli Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için tencereye tereyağı ve suyu koyuyoruz. Tereyağı eriyip kaynamaya başlayınca unu ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz. Oluşan hamuru bir iki dakika daha karıştırıp iyice soğuması için kenara alıyoruz.
- İç kreması için sütü, unu, şekeri ve yumurtayı tencerede iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra içine vişneyi ilave ediyoruz.
- Soğuyan hamurumuza bir yumurta kırıp hamura elimizle iyice yediriyoruz. Daha sonra ikinci yumurtayı kırıp yine ayni şekilde iyice hamura yediriyoruz. En son üçüncü yumurtayı da kırıp yediriyoruz.
- Tatlı kaşığı ile alıp alıp tepsiye diziyoruz. 180 dereceye önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
- Pişen hamurlar soğuyunca vişneli kremayla dolduruyoruz. Hazırladığımız çikolata sosuyla buluşturuyoruz. Afiyet olsun.
Vişneli Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuz iyice soğuduktan sonra yumurtaları ilave edin. Yumurtalarınız küçükse 4 yumurta kullanın. Hamuru sıkma poşetine koyarak da yapabilirsiniz.