Vişneli Porsiyonluk Cheesecake Tarifi
Vişneli Porsiyonluk Cheesecake tarifi: Vişneli Porsiyonluk Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Porsiyonluk Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Vişneli Porsiyonluk Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 300 gram tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
Cheesecake harcı için:
- 600 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 200 mililitre krema
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 adet yumurta
Vişneli sos için:
- 1 kase dondurulmuş vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Vişneli Porsiyonluk Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküviler rondodan toz olana kadar çekilir. İçine erimiş tereyağ ve şeker eklenir, spatula ile karıştırılır. Muffin kağıtlarına bisküvili karışım dökülür. Bardakla bastırılılır.
- Önceden ısıtılmış 160° fırında 5 dakika pişirilir.
- Labne, un, şeker pürüzsüz olana kadar çırpılır. Bir kasede limon suyu ve krema karıştırılır. Labneli karışıma eklenir, çırpılır.
- Yumurtalar teker teker eklenir, çırpılır. Kağıtlara pay edilir.
- Önceden ısıtılmış 150° fırında 25 dakika pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra 5 dakika sıcaklığıyla bekletilir
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 5-6 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Vişneli sos için buzluktaki vişneler çıkartılır, birkaç saat çözülmesi beklenir.
- Suyu süzülür, küçük bir tencerenin içine alınır. Nişasta ve şeker eklenir, kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Vişne taneleri eklenir, kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Vişneli sos döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişneli Porsiyonluk Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecake pişirilirken fırının içine ısıya dayanıklı bir kasede su koyulmalıdır!