Vişneli Pişmeyen Cheesecake Tarifi
Vişneli Pişmeyen Cheesecake tarifi: Vişneli Pişmeyen Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Pişmeyen Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Vişneli Pişmeyen Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 100 gram tereyağı
Harcı için:
- 400 gram labne
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram çikolata (eritilmiş)
- 1 paket krema
Vişneli sos için:
- 250 gram vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Pişmeyen Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bisküvileri rondodan kum gibi olana kadar çekelim. Ardından erittiğimiz tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim ve bir su bardağı yardımıyla bastırıp düzeltelim. Buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletelim.
- Bu sırada bizde bir kaba aldığımız labne peynirini ve pudra şekerini çırpalım. Erittiğimiz çikolatayı da ekleyip biraz daha çırpalım.
- Ayrı bir kaptada kremamızı köpük gibi olana kadar çırpalım. Kabı ters çevirdiğimizde akmıyorsa kremamız kıvamına gelmiş demektir.
- (Kremamız ve çırptığımız kap soğuk olursa çok daha güzel olur) kremamızı peynir karışımına ekleyip yavaşça söndürmeden karıştıralım.
- Bisküvi olan kalıbımızın üzerine döküp güzelce yayalım. 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Vişneli sos için, bir tencereye ayıkladığımız vişneleri alalım.
- Şekeri ekleyip vişneler buruş buruş olana kadar kaynatalım. Yarım su bardağı su ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırıp vişnelerimizin üzerine döküp hızlıca karıştıralım ki topaklanmasın.
- Sos soğumaya yakın cheesecake'in üzerine dökelim. Soğumaya dolaba bırakalım. Afiyet olsun.
Vişneli Pişmeyen Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
1 gece dolapta bekletilince tam kıvamında ve daha lezzetli olacaktır.