Vişneli Pay Tarifi
Vişneli Pay tarifi: Vişneli Pay için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Pay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Vişneli Pay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
- 3 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
- 2,5 su bardağı un (350 gram)
- 1 paket dondurulmuş vişne
Vişneli Pay tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kaseye tereyağını alın.
- Yumurta, kabartma tozu ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvam olana kadar yoğurun. Kıvamı cıvık olduğu takdirde kontrollü şekilde un ekleyerek, kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde iri bir parça ayırın ve kalan hamuru tart kalıbına her yerine eşit hamur dağılacak şekilde bastırarak yayın.
- Vişnelerin suyunu süzdürün ve hamurun üzerine vişneleri yerleştirin.
- Ayırdığınız hamur parçasını açıp üzerine kapak olacak şekilde vişnelerin üzerine serin ve kenarlarına şekil vererek kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.