Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Pay Tarifi

Vişneli Pay

Vişneli Pay Tarifi

Vişneli Pay tarifi: Vişneli Pay için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Pay nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Pay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
  • 3 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 2,5 su bardağı un (350 gram)
  • 1 paket dondurulmuş vişne

Vişneli Pay tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye tereyağını alın.
  • Yumurta, kabartma tozu ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvam olana kadar yoğurun. Kıvamı cıvık olduğu takdirde kontrollü şekilde un ekleyerek, kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde iri bir parça ayırın ve kalan hamuru tart kalıbına her yerine eşit hamur dağılacak şekilde bastırarak yayın.
  • Vişnelerin suyunu süzdürün ve hamurun üzerine vişneleri yerleştirin.
  • Ayırdığınız hamur parçasını açıp üzerine kapak olacak şekilde vişnelerin üzerine serin ve kenarlarına şekil vererek kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025