Vişneli Muhallebili Kup Tarifi
Vişneli Muhallebili Kup tarifi: Vişneli Muhallebili Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Muhallebili Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Vişneli Muhallebili Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krema için:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 100 mililitre sıvı krema (1/2 paket)
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Vişneli sos için:
- 1 kase vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kahve fincanı su (nişastayı çözdürmek için)
- 1 çay kaşığı tereyağı
Vişneli Muhallebili Kup tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebi için krema ve vanilin hariç diğer malzemeler uygun bir tencereye alınır. Homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Ocağa alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Fokurdamaya başladığında kısılır ve vanilin eklenip 1-2 dakika daha pişirilir.
- Soğuması için ocaktan alınır. İlk sıcağı geçince sıvı krema eklenir. Gerçekten çok güzel bir lezzet katıyor. Soğuyana kadar ara ara karıştırılır.
- Vişneli sos hazırlanır. Tereyağ hariç malzemeler sos tenceresine aktarılır. Nişasta su ile açılır ilave edilir. Sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadığında kapatılır ve tereyağ eklenir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Yine ara ara karıştırılır.
- Petibör bisküviler mutfak robotundan geçirilir. Servis yapacağınız kase veya kuplara 1-1.5 yk eklenir. Muhallebi isteğe bağlı blendardan geçirilir. Kaselere paylaştırılır.
- Son olarak üzerilerine vişneli sos ilave edilir. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Vişneli Muhallebili Kup tarifinin püf noktası nedir?
Bu miktardan 8-10 kase çıkmaktadır. ( Kasenin ebatına bağlı olarak değişir) İsteğe bağlı az miktarla hazırlayabilirsiniz.