Vişneli Muhallebi Tarifi
Vişneli Muhallebi tarifi: Vişneli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Vişneli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 50 gram tereyağı
Vişneli Sos İçin:
- 1 paket vanilyalı puding
- 3,5 su bardağı vişne suyu
Vişneli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Orta ateşte derin bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta ve unu alarak pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırın.
- Muhallebi kıvamını aldıktan sonra tereyağını ve vanilini ekleyip karıştırın. Muhallebi fokurdamaya başlayınca ocaktan alın.
- ilk sıcaklığı giden muhallebiye krem şanti ekleyin ve çırpın.
- Ilıyan muhallebiyi kuplara paylaştırın.
- Vişne suyu ayrı bir tencereye alın. İçerine vanilyalı puding ekleyerek pişirmeye başlayın.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ardından ılımasını bekleyin.
- Kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Ardından dolaba alın ve soğuyana kadar bekletin. Ortalama 2-3 saat bekletebilirsiniz.
- Üzerine Hindistan cevizi veya tarçın serperek servis edebilisiniz. Afiyet olsun.
Vişneli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz vişne suyunu hazır alabilir, dilerseniz de kendiniz hazırlayabilirsiniz. Eğer vişne suyunuz çok şekerli ise 1 su bardağı şekeri 1 çay bardağına indirebilirsiniz. Ayrıca kaselerin en altına parçalanmış bisküvi koyarak da hazırlayabilirsiniz.
Vişneli Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerine birkaç tane ayıklanmış vişne koyarak ve biraz da tarçın serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz Hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.