Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi

Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa

Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi

Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa tarifi: Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram pırasa
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1 adet mor havuç
  • 2 adet küçük boy havuç
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı (portakallı)
  • 1 yemek kaşığı pirinç (karacadağ)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaların beyaz sert kısımları verev doğranır. (Yeşil yapraklı kısmını çok ince doğradım ve kenarı ayırdım bunlarla nefis bir pırasa mücveri yapabilirsiniz. )
  • Havuçlar da verev doğranır. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
  • Bir yayvan tencereye zeytinyağı, pırasa, havuçlar, vişne, pirinç ve kuş üzümleri yerleştirilir, tuz serpilir.
  • Tencerenin kenarından suyu eklenir ve ağzı kapalı olacak şekilde ocağın küçük gözünde, kısık ateşte hafif tıkırdamaya başlayınca yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakılır.
  • Pişince dinlendirilir ve servis tabağına alınır üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025