Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi
Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa tarifi: Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram pırasa
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 adet mor havuç
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 su bardağı vişne
- 1 avuç kuş üzümü
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (portakallı)
- 1 yemek kaşığı pirinç (karacadağ)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaların beyaz sert kısımları verev doğranır. (Yeşil yapraklı kısmını çok ince doğradım ve kenarı ayırdım bunlarla nefis bir pırasa mücveri yapabilirsiniz. )
- Havuçlar da verev doğranır. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
- Bir yayvan tencereye zeytinyağı, pırasa, havuçlar, vişne, pirinç ve kuş üzümleri yerleştirilir, tuz serpilir.
- Tencerenin kenarından suyu eklenir ve ağzı kapalı olacak şekilde ocağın küçük gözünde, kısık ateşte hafif tıkırdamaya başlayınca yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakılır.
- Pişince dinlendirilir ve servis tabağına alınır üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun.