Vişneli Milföy Tatlısı Tarifi
Vişneli Milföy Tatlısı tarifi: Vişneli Milföy Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Milföy Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Vişneli Milföy Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet milföy hamuru
- 1 çay bardağı damla çikolata (arası için)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Muhallebisi İçin:
- 500 ml. süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı krema
Vişne Sosu İçin:
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli Milföy Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Milföy hamurlarını kare olacak şekilde kesin.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine milföy hamurlarını dizin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Muhallebisini hazırlamak için orta boy tencereye süt, toz şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynama noktasına gelince krema ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Vişne sosu için; dondurulmuş vişne, toz şeker, su ve nişastayı bir sos tenceresinin içerisine koyun ve iyice karışıp koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.
- Fırında pişen milföy hamurlarını tam ortadan ikiye bölün.
- Yarıya böldüğünüz milföyleri bir kaba yerleştirin.
- Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla yayın.
- Vişne sosunu ve damla çikolataları da üzerine yayın.
- Kalan diğer milföy hamurları ile tatlınızın üzerini kapadıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin ve dilersniz soğuk, dilerseniz ılık olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.