Vişneli Limonata Tarifi
Vişneli Limonata tarifi: Vişneli Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Vişneli Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet limon
- 2 su bardağı vişne
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet misket limonu
- 2 su bardağı su
Vişneli Limonata tarifi nasıl yapılır?
- 3 limonun kabuklarını rendeleyin ve kabuksuz haliyle doğrayın.
- 1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyla beraber kaynayıncaya kadar pişirin.
- Tel süzgece alarak posalarını süzdürün.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve 1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyla kaynayana kadar pişirin.
- Pişen vişne sosunu blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
- Püre kıvamına gelen vişnelerle, limonları bir sürahinin içinde birleştirin. 1 limonun suyunu, vişne tanelerini ve lime parçalarını ilave ederek, bol buzla sunumunu yapın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Vişneli Limonata tarifinin püf noktası nedir?
Rendelenirken beyaz kısımlarını kullanmayın. Limonatanıza acımtrak bir tat verir.
Vişneli Limonata tarifi için servis önerisi
Dilerseniz vişne püresini buz kalıplarında dondurabilir ve buzlarla beraber sunum yapabilirsiniz. Sürahinizi doldurana kadar su ilave edebilir veya serinliğini buza bırakabilirsiniz