Vişneli Kup Tarifi
Vişneli Kup tarifi: Vişneli Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 bardak
Vişneli Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 bardak vişne suyu
- 1 bardak su
- 3 bardak şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilin
Vişneli Kup tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi hazır edelim.
- 1 litre sütü, 1,5 su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı unu ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşan muhallebiye ocağın altını kapatıp, 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz hazır şimdi vişneli sosumuzu hazırlayalım.
- 2 su bardağı vişne suyunu, 1 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye alıp yoğun kıvama gelene kadar pişirelim, karıştırmayı da ihmal etmeyelim.
- Piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
- İkisi bir kupta birleştirip soğuması için dolaba kaldıralım. Afiyet olsun.
Vişneli Kup tarifinin püf noktası nedir?
Soğumaya bıraktığımız muhallebi ile vişne suyunu arada karıştırmayı ihmal etmeyelim. Buzdolabında ne kadar bekletirseniz tadı o kadar güzelleşir.