Vişneli Kolay Cheescake Tarifi
Vişneli Kolay Cheescake tarifi: Vişneli Kolay Cheescake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Kolay Cheescake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Vişneli Kolay Cheescake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 2,5 paket tam buğdaylı bisküvi
- 1 avuç fındık
- 2 yemek kaşığı margarin (ya da tereyağı)
Kreması İçin:
- 1/2 paket margarin
- 2 yemek un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 720 mililitre toz şeker
- 1 paket süt
- 1 paket vanilya
Vişneli Sosu İçin:
- 350 gram dondurulmuş vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
Vişneli Kolay Cheescake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için: Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçiriyoruz. Daha sonra tereyağı eritiyoruz.
- Bisküvileri kalıbımıza alıp ,ocaktan aldığımız tereyağı da ekleyip kalıbın tabanına eşit şekilde yayıyoruz. Daha sonra buzdolabına bırakıyoruz.
- Kremayı hazırlarken ocağa aldığımız tencerede tereyağı eritiyoruz. Üzerine sütü ekliyoruz.
- Un, nişasta, şeker ve vanilyayı da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kremayı biraz soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra tabanı hazır olan kalıbımıza döküyoruz.
- Tekrar dolaba soğumaya bırakıyoruz.
- Vişneli sos için, vişneleri bir tencerede kaynatıyoruz. Süzgeç yardımıyla tortularını alıyoruz.
- Rengi çıkmış olan vişne suyuna diğer malzemeleri de ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Jöle kıvamına gelen sosu biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra kalıbımızı alıp kremanın üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
- 2 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra dilediğiniz gibi üzerini renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişneli Kolay Cheescake tarifinin püf noktası nedir?
En az 2 saat buz dolabında bekletilmeli kiçok çok daha lezzetli olsun.