Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Kıtır Turta Tarifi

Vişneli Kıtır Turta

Vişneli Kıtır Turta Tarifi

Vişneli Kıtır Turta tarifi: Vişneli Kıtır Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Kıtır Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Kıtır Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

İç sosu için:

  • 100 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su

Vişneli Kıtır Turta tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak sos malzemeleri küçük bir tencereye alınıp kıvam alıp kaynayana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için tereyağı, yumurta ve şeker önce iyice karıştırılır.
  • Sonra un ve kabartma tozu eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Dikdörtgen kelepçeli kalıba hamurun 3/4 ü merdane yardımıyla açılıp yerleştirilir. (Hamurun kalanı streç filme sarılıp 25 dakika buzluğa atılır.)
  • Şekil verilen hamurun üzerine sos sürülür.
  • Buzluktaki hamur parçası sosun üzerine rendelenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. (kontrollü pişirin) Afiyet Olsun...

Vişneli Kıtır Turta tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ile servis edebilirsiniz. İlk sıcaklığı ile vişneli sos çok sıcak olacağı için dikkat edin :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025