Vişneli Kek Tarifi
Vişneli Kek tarifi: Vişneli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Vişneli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 3 bardak un (tepeleme)
- 1 adet vanilya
- 1 bardak vişne kurusu
- 2 bardak vişne suyu
- 1 bardak toz şeker (240 gram)
- 2 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
Vişneli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çok iyi çırpıyoruz. Bu kekimizin iyi kabarmasını sağlayacak olan önemli adımdır.
- İyice çırpılmış olan karışıma önce sıvıları da ha sonra kuru olan malzememizi ekliyoruz.
- İyice karıştırıp özdeşleştiriyoruz. En son olarak içerisine vişnelerimizi ekleyip. Fırın kabımıza alıyorız.
- 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30- 40 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- İlk 20 dakika açmıyoruz. Daha sonra klasik kürdan testi ile kekimizi kontrol edip fırından alıyoruz.
- Son olarak vişne suyunu, toz şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Şeker eriyip kaynamaya başladığında su ile açmış olduğumuz nişastamızı ekleyip pişiriyoruz.
- Sosumuzu çok akışkan ya da çok koyu olmayacak bir şekilde ocaktan alıyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra kekimizin üzerine eşit olarak döküyoruz. Afiyet olsun.
Vişneli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Taze vişne ve vişne suyu kullanılırsa daha lezzetli ve aroması yoğun olacaktır. Ayrıca farklı meyvelerde kullanılabilir.
Vişneli Kek tarifi için servis önerisi
Meyve sosu yerine pudra şekeri veya dondurma (vanilyalı, vişneli) ile de servis edilebilir.