Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi: Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet hazır ekmek kadayıfı
  • 2 kilogram toz şeker
  • 2,5 litre su
  • 750 gram vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz)
  • 2/3 adet limon

Servisi için:

  • 200 gram kaymak

Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?

  • Hazır olarak satın aldığınız kurutulmuş ekmek kadayıfını önceden ıslatın.
  • Ayıklanmış vişne, toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Kısık ateşte aralarda karıştırarak şerbet kıvamını alana kadar kaynatın.
  • Hazırlanan şerbete limon suyunu da ilave edip 10 dakika daha kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
  • Yuvarlak bir halka ile orta kısmında bir delik açtığınız ekmek kadayıfını pişireceğiniz tepsiye koyup ocağa alın. Üzerine şerbeti azar azar ilave ederek ekmek kadayıfını pişirin.
  • Soğuyan ekmek kadayıfından çelik bir kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar çıkarın.
  • Tabağa aldığınız ekmek kadayıfı parçalarının üzerine aparat yardımıyla kaymak sıkın. Koyulaşan şerbetten gezdirip, servis edin.

Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifinin püf noktası nedir?

Bir porsiyona 3 parça yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025