Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi: Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet hazır ekmek kadayıfı
- 2 kilogram toz şeker
- 2,5 litre su
- 750 gram vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz)
- 2/3 adet limon
Servisi için:
Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?
- Hazır olarak satın aldığınız kurutulmuş ekmek kadayıfını önceden ıslatın.
- Ayıklanmış vişne, toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Kısık ateşte aralarda karıştırarak şerbet kıvamını alana kadar kaynatın.
- Hazırlanan şerbete limon suyunu da ilave edip 10 dakika daha kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
- Yuvarlak bir halka ile orta kısmında bir delik açtığınız ekmek kadayıfını pişireceğiniz tepsiye koyup ocağa alın. Üzerine şerbeti azar azar ilave ederek ekmek kadayıfını pişirin.
- Soğuyan ekmek kadayıfından çelik bir kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar çıkarın.
- Tabağa aldığınız ekmek kadayıfı parçalarının üzerine aparat yardımıyla kaymak sıkın. Koyulaşan şerbetten gezdirip, servis edin.
Vişneli, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifinin püf noktası nedir?
Bir porsiyona 3 parça yeterli olacaktır.