Vişneli Islak Kek Tarifi
Vişneli Islak Kek tarifi: Vişneli Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Vişneli Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya özütü ya da toz vanilin (arzuya göre)
- 15 adet vişne
Sos İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Vişneli Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derece fanlı ayarda açalım ve sonra kekimize geçelim. 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri beyazlaşıp köpükleninceye kadar karıştıralım.
- Sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Daha sonra katı malzemeleri de ekleyip karıştıralım. İsterseniz bu aşamada içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
- Tepsiyi yağladıktan sonra karışımı dökelim ve vişneleri una buladıktan sonra (çökmesinler diye) rastgele içine koyalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fanlı fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Sosu için malzemeleri karıştıralım. Keki fırından çıkartıp 5-6 dakika sonra sosunu dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişneli Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Fanlı fırında pişirirseniz kekiniz nemli kalır.