Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Islak Kek Tarifi

Vişneli Islak Kek

Vişneli Islak Kek Tarifi

Vişneli Islak Kek tarifi: Vişneli Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya özütü ya da toz vanilin (arzuya göre)
  • 15 adet vişne

Sos İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Vişneli Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle fırını 180 derece fanlı ayarda açalım ve sonra kekimize geçelim. 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri beyazlaşıp köpükleninceye kadar karıştıralım.
  • Sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştıralım.
  • Daha sonra katı malzemeleri de ekleyip karıştıralım. İsterseniz bu aşamada içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra karışımı dökelim ve vişneleri una buladıktan sonra (çökmesinler diye) rastgele içine koyalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fanlı fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Sosu için malzemeleri karıştıralım. Keki fırından çıkartıp 5-6 dakika sonra sosunu dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Vişneli Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Fanlı fırında pişirirseniz kekiniz nemli kalır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025