Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Islak Brownie Tarifi

Vişneli Islak Brownie

Vişneli Islak Brownie Tarifi

Vişneli Islak Brownie tarifi: Vişneli Islak Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Islak Brownie nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Islak Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Vişneli Islak Brownie tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. Her iki malzeme eridiğinde şeker ve vanilin ekleyip çırpın. Benmariden alın hafif soğutup oda sıcaklığındaki 2 yumurtayı teker teker ekleyın ve karıştırın.
  • Un ekleyip karıştırın. Son olarak vişne ilave edin(aynı zamanda frambuaz da yakışır, dilerseniz vişne yerine onu da ekleyebilirsiniz)
  • Pişirme kalıbı olarak ben 23×23 cm olan kare bir kalıp kullanıyorum. 180 derece sıcak fırında 30 dakika pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Vişneli Islak Brownie tarifinin püf noktası nedir?

25 dk dan itibaren kürdan testi yapın derim ne kadar ıslak olmasını isteğinize bağlı. Ama 35 dk dan fazla pişirmeyin çok kurur. Buzdolabında saklarsanız başka bir tatlı, oda sıcaklığında tutarsanız başka bir tatlı oluyor bu arada bu tarifim. Afiyet olsun 


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025