Vişneli Islak Brownie Tarifi
Vişneli Islak Brownie tarifi: Vişneli Islak Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Islak Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Vişneli Islak Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı glutensiz yulaf unu
- 5 yemek kaşığı glutensiz un
- 6-7 adet hurma
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (sıvı halde)
- 1 avuç ceviz (ya da fındık)
- 100 gram şekersiz çikolata
- 100 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
Vişneli Islak Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Hurmaları sıcak suda yumuşayana kadar beklettikten sonra çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük dilimleyin.
- Geri kalan malzemeleri de ekleyerek geniş bir kapta karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir kek kalıbına veya borcama yayın.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Vişneli Islak Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Üzerini vişne ve Hindistan cevizi şekeri ile süsleyebilirsiniz. 1 kek kalıbı 6 kişilik olarak hesaplanmıştır.