Vişneli Islak Brownie Tarifi
Vişneli Islak Brownie tarifi: Vişneli Islak Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Islak Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Islak Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 10 yemek kaşığı su
- 5 yemek kaşığı ham kakao
- 1/2 çay bardağı bal
- 5 yemek kaşığı tahin
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 parmak fazla) teff unu
- 1/2 paket bitter damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak İçin:
- 2 su bardağı badem sütü (veya laktozsuz süt)
Üstü İçin:
- 1 paket dondurulmuş vişne
- 4 yemek kaşığı chia tohumu
- 2 tatlı kaşığı bal
Vişneli Islak Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Tencerede su, kakao, tahin ve Hindistan cevizi yağını pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp, içine bal ilave edip karıştırıyoruz.
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sarıları bir kapta çırpıp, karışımımızın içine ilave edip karıştırıyoruz.
- Yumurta akını başka bir kapta çırpıp karışıma ilave ediyoruz. Son olarak vanilya, un, kabartma tozu ve damla bitter çikolataları ekleyip karıştırıyoruz.
- Kalıbı önceden Hindistan cevizi yağıyla yağlıyoruz. Karışımın bir kısmını döküp iyice yayıyoruz. Ardından kalanı da döküyoruz.
- 180 derecede 30 dakika boyunca pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya alıp sütü üzerine döküyoruz.
- Bir tencerede vişne, bal ve chiaları 15 dakika boyunca pişiriyoruz. Meyveli karışımı kekin üzerine yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.