Vişneli İrmik Kupları Tarifi
Vişneli İrmik Kupları tarifi: Vişneli İrmik Kupları için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli İrmik Kupları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Vişneli İrmik Kupları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Vişne sosu için:
- 1 çay bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış) (taze veya dondurulmuş)
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
İrmikli tatlı için:
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı (silme) irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tereyağı
Arası için:
Vişneli İrmik Kupları tarifi nasıl yapılır?
- Vişneli sosu yapmak için; sos tenceresinin içine vişne, su, şeker ve nişasta eklenerek kaynayana kadar orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir.
- İrmikli muhallebiyi hazırlamak için; derin bir tencereye süt, irmik ve şeker eklenir. Kaynayana kadar orta ateşte, devamlı karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebi kaynadıktan sona ocağın altı kapatılır. İçine vanilya ve tereyağ eklenir ve karıştırılır.
- Servisin yapılacağı kupların içine öncelikle irmikli muhallebinin yarısı eşit miktarlarda paylaştırılır.
- Daha sonra muhallebinin arasına istenilen türde 1 adet bisküvi yerleştirilir. Kalan irmikli muhallebi kuplara tekrar paylaştırılır.
- Önceden hazırlanan vişneli sos, muhallebilerin üzerine ilave edilir.
- Hazırlanan kuplar buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun!
Vişneli İrmik Kupları tarifinin püf noktası nedir?
Evinizde kup bulunmuyorsa, irmikli muhallebiyi orta boyda bir borcamda hazırlayıp üzerine vişne sosunu ilave ederek dilimleyip servis edebilirsiniz. Tatlının kıvamı koyu olursa süt veya su; akışkan olursa nişasta eklenerek kıvam ayarlaması yapılabilir.