Vişneli Güllaç Tarifi
Vişneli Güllaç tarifi: Vişneli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Vişneli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram güllaç yaprağı
- 8 su bardağı süt
- 3 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
- 8-10 adet vişne
Vişneli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Derin tencerede süt ve şekeri kaynatın. Güllaç yapraklarını borcamın altına kırarak yerleştirin. Daha sonra sütü üzerine dökerek ıslatın. 4 kat aynı işlemi uygulayın.
- Arasına rondodan çektiğiniz cevizleri serpin. Üzerine tekrar güllaç yapraklarını yerleştirin. Süt dökün.
- En son kata da sütü dökerek buzdolabında 2 saat bekletin. Beklettikten sonra dilimleyin. Üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin ve dilimlere vişne koyun.
Vişneli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
2 saat buzdolabında tatlıyı dinlendirirseniz dilimlemesi daha kolay olur.