Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Güllaç Tarifi

Vişneli Güllaç

Vişneli Güllaç Tarifi

Vişneli Güllaç tarifi: Vişneli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram güllaç yaprağı
  • 8 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
  • 8-10 adet vişne

Vişneli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Derin tencerede süt ve şekeri kaynatın. Güllaç yapraklarını borcamın altına kırarak yerleştirin. Daha sonra sütü üzerine dökerek ıslatın. 4 kat aynı işlemi uygulayın.
  • Arasına rondodan çektiğiniz cevizleri serpin. Üzerine tekrar güllaç yapraklarını yerleştirin. Süt dökün.
  • En son kata da sütü dökerek buzdolabında 2 saat bekletin. Beklettikten sonra dilimleyin. Üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin ve dilimlere vişne koyun.

Vişneli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

2 saat buzdolabında tatlıyı dinlendirirseniz dilimlemesi daha kolay olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025