Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Crumble Tarifi

Vişneli Crumble

Vişneli Crumble Tarifi

Vişneli Crumble tarifi: Vişneli Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Crumble nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçi İçin:

  • 500 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı granola

Vişneli Crumble tarifi nasıl yapılır?

  • Vişne ve şekeri bir kapta karıştırın ve iki saat dinlendirin.
  • Karışıma nişasta, vanilin, limon suyu ve portakal kabuğunu koyup karıştırın ve fırın girebilen orta boy bir kaba serin.
  • Üzeri için gereken tüm malzemeyi ayrı bir kapta elinizle ufalayarak kırıntı haline getirin ve vişnelerin üzerine serpin.
  • Hazırladığınız tatlıyı 180 derecelik, önceden ısıtılmış alt-üst ve fanlı ayardaki fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişen tatlınızı oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin ve dilerseniz vanilyalı dondurma ile servis edin. Afiyet olsun!

Vişneli Crumble tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağını soğuk kullanmak hamurun fazla cıvık olmasını engelleyecek ve tam kırıntı kıvamına gelmesi için yardımcı olacaktır.

Vişneli Crumble tarifi için servis önerisi

Bir top vanilyalı dondurmasız olmaz!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025