Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Coco Tarifi

Vişneli Coco

Vişneli Coco Tarifi

Vişneli Coco tarifi: Vişneli Coco için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Coco nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Coco yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Vişneli Dolgu İçin:

  • 200 gram vişne (yaklaşık 35 adet)
  • 40 gram toz şeker (4 yemek kaşığı)
  • 6 gram nişasta (yaklaşık 1 yemek kaşığı)

Coco İçin:

  • 300 gram hindistan cevizi (4,5-5 su bardağı)
  • 150 gram toz fındık (1,5 su bardağı)
  • 150 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 3 adet yumurta akı
  • 100 gram çikolatalı fındık ezmesi (veya pralin)

Dekor İçin:

  • 80 gram beyaz çikolata
  • 250 gram bitter çikolata

Vişneli Coco tarifi nasıl yapılır?

  • Vişne dolgusu için vişneleri ve şekeri kaynatın. Nişastayı 3-4 yemek kaşığı su ile açıp kaynayan vişneye ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Coco için bir kapta Hindistan cevizi, toz fındık ve pudra şekerini karıştırın. İçerisine yumurta akı ve yapmış olduğunuz vişne dolguyu ekleyin.
  • Tüm karışım homojen olana kadar yoğurun. Son olarak pralini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.nOrta boy bir dondurma kaşığı ile parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 140 derece alt-üst ayardaki fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Hafif üstleri kuruduğunda fırından çıkartın. (dışları hafif kuruyacak ama içleri ıslak kalıyor). İyice soğumaya bırakın.
  • 250 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Dereceniz var ise çikolata yaklaşık 31 dereceye geldiği zaman, soğuyan coco kurabiyelerin altını çikolataya batırarak yağlı kağıdın üstüne alın.
  • Çikolatanın hızlı donması için cocoları buzluğa atın. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin ve sıkma torbasına aktarın.
  • Cocoların üstüne beyaz çikolata ile dekor yapın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.

Vişneli Coco tarifinin püf noktası nedir?

Buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025