Vişneli Coco Tarifi
Vişneli Coco tarifi: Vişneli Coco için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Coco nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet orta boy
Vişneli Coco yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Vişneli Dolgu İçin:
- 200 gram vişne (yaklaşık 35 adet)
- 40 gram toz şeker (4 yemek kaşığı)
- 6 gram nişasta (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
Coco İçin:
- 300 gram hindistan cevizi (4,5-5 su bardağı)
- 150 gram toz fındık (1,5 su bardağı)
- 150 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 3 adet yumurta akı
- 100 gram çikolatalı fındık ezmesi (veya pralin)
Dekor İçin:
- 80 gram beyaz çikolata
- 250 gram bitter çikolata
Vişneli Coco tarifi nasıl yapılır?
- Vişne dolgusu için vişneleri ve şekeri kaynatın. Nişastayı 3-4 yemek kaşığı su ile açıp kaynayan vişneye ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
- Coco için bir kapta Hindistan cevizi, toz fındık ve pudra şekerini karıştırın. İçerisine yumurta akı ve yapmış olduğunuz vişne dolguyu ekleyin.
- Tüm karışım homojen olana kadar yoğurun. Son olarak pralini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.nOrta boy bir dondurma kaşığı ile parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aktarın.
- Önceden ısıtılmış 140 derece alt-üst ayardaki fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Hafif üstleri kuruduğunda fırından çıkartın. (dışları hafif kuruyacak ama içleri ıslak kalıyor). İyice soğumaya bırakın.
- 250 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Dereceniz var ise çikolata yaklaşık 31 dereceye geldiği zaman, soğuyan coco kurabiyelerin altını çikolataya batırarak yağlı kağıdın üstüne alın.
- Çikolatanın hızlı donması için cocoları buzluğa atın. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin ve sıkma torbasına aktarın.
- Cocoların üstüne beyaz çikolata ile dekor yapın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.
Vişneli Coco tarifinin püf noktası nedir?
Buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.