Vişneli Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Vişneli Çikolatalı Kurabiye tarifi: Vişneli Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet orta boy
Vişneli Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı kakao
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 avuç damla çikolata
Vişne dolgusu için:
- 100 gr. vişne
- 20 gr. toz şeker
- 3 gr. nişasta
Vişneli Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Önce dolgumuzu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Vişneleri ve toz şekeri ocakta kaynatıyoruz, suyla açtığımız nişastayı ilave ederek bağlıyoruz ve 2 dakika daha karıştırıp jöle kıvamına gelince soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta un, kakao, tuz, kabartma tozu birleştirilir.
- Ayrı bir kapta tereyağı, toz şeker, esmer şeker, yumurta ve vanilya karıştırılır. (Tereyağı iyice eriyene dek karıştırılmalı)
- Unlu karışım, yumurtalı karışıma azar azar eklenerek yoğrulur. (damla çikolata bu aşamada konur)
- Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Hamur yuvarlanır ve ortasına baş parmakla bastırılır.
- Daha sonra içine vişneli dolgudan koyulur. (üstüne 3 adet vişne tanesi gelecek şekilde) 180 derece fırında 9-10 dakika pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelerin üstüne benmari usulü eritilen çikolata sıkılır ve pirinç fındık ile lezzetlendirilir. (arzuya göre)