Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake tarifi: Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 200 gram yulaflı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 400 gram labne
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
Vişneli sos için:
- 1 kase dondurulmuş vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) şeker (tadına bakarak şekeri artırabilirsiniz, azaltabilirsiniz)
Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin ve bisküvilerinizi erimiş tereyağıyla karıştırın.
- Kalıbınızın altına yağlı kağıdı yerleştirin. Bisküvi karışımınızı kalıbınıza bir kaşık yardımıyla bastırarak yayın. Bu şekilde buzdolabına koyun.
- Kek için labne ve şekerinizi çırpın. Nişastayı ekleyip tekrar çırpın. Kremayı ekleyip çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Son olarak vanilyanızı ekleyip karıştırın.
- Kalıbı dolaptan çıkararak etrafına alüminyum folyo sarın. Kek karışımını kalıba döküp tezgah üzerine birkaç kez vurun ki kabarcıklar çıksın.
- 170 derecede önceden ısıttığımız fırının alt kısmına su dolu bir kap koyun. Onun üst rafına cheesecake'i koyup 50 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırının kapağını çok az aralayıp 1 saat içinde soğumasını bekliyoruz.
- Vişneli sos malzemelerinizi bir kaba alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. (Şekerin tadını damak zevkinize göre ayarlayın. Biraz ekşimsi oluyor vişne.)
- Ocaktan alıp cheesecake'in üzerine döküyoruz. Bu şekilde dolaba koyuyoruz. 5-6 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.nAfiyet olsun.
Vişneli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
1 gün önceden yaparsanız tam kıvamını alacaktır. Ama 5-6 saat dolapta dinlendirmeniz de yeterli. Eğer isterseniz aynı ölçüyle frambuazlı da yapabilirsiniz.