Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake tarifi: Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 125 gram tereyağı
Kreması için:
- 800 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema
- 1 paket vanilin
Vişne sosu için:
- 2 su bardağı vişne
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Kelepçeli kalıbın kenar duvarlarını kaplamak için yağlı kağıtları kesin. Tabanı ve kenarları margarin sürerek yağlı kağıt ile kaplayın. Kalıbın dış kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın.
- Tabanı için 2 paket bisküviyi rondodan geçirin. 125 gram eritilmiş tereyağını bisküvilerin üzerine dökün. Hazırlamış olduğunuz kalıba bisküvili karışımı bardak yardımı ile iyice bastırarak yayın.
- Pürüzsüz bir yüzey yaratmaya çalışın. Dinlenmesi için pasta tabanını kalıbıyla birlikte buzdolabında bekletin.
- Cheesecake kreması için 2 yumurta, 800 gram labne, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın.
- Çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.
- Su ile doldurduğunuz derin bir fırın tepsisinin içine kalıbı yerleştirerek 25 dakika 180 derecede, 25-30 dakika da 150 derecede pişirin.
- Daha sonra fırını kapatıp bir saat de fırın içinde bekletin. Bu şekilde cheesecake çatlamadan pişecektir. Cheesecake dışarıda soğurken vişne sosu hazırlamaya başlayın.
- Vişneyi yarım su bardağı şeker ve bir bardak su ile karıştırın, nişastayı ekleyerek yavaş yavaş kaynatın. Sos soğuyunca üzerine sosu dökün. Afiyet olsun.