Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake tarifi: Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 80 gram eritilmiş tereyağı

Harcı için:

  • 600 gram labne
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için:

  • 250 gram vişne (dondurulmuş)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak 26 cm lik kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı yerleştirelim. Kelepçesini kapatarak kenarlarından fazla gelen kısımlarını makas yardımıyla keselim. İsterseniz kalıbın iç kısmına da pişirme kağıdı kesip yerleştirebilirsiniz.
  • Daha sonra kalıbımızın dış kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Böylece fazla pişmesini engelleyecek.
  • Cheesecakemizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Kalıbımızın tabanını hazırladığımız bisküviyi bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim. Bu aşamada bardakla da bastırabilirsiniz.
  • Bisküvi dinlenirken cheesecakemizin hamuru için labne peyniri ve kremayı çırpıcı yardımıyla güzel bir şekilde karıştıralım. İsterseniz mikser de kullanabilirsiniz. İçerisine şekeride ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Yumurtaları ekleyip güzel bir şekilde çırptıktan sonra üzerine un nişasta ve vanilyayı ekleyip homojen bir kıvam alıncaya dek karıştıralım.
  • Kek kalıbımızı dolaptan alalım üzerine hazırladığımız harcı aktaralım.
  • Fırın tepsisine ılık su dökelim veya fırına ısıya dayanıklı bir kap su koyalım. Cheesecakemizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 50 dakika kadar pişirelim.
  • Pişirdikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını açmadan cheesecakemizin soğumasını bekleyelim.nİçi yumuşak kalacak. Üstü de beyaz olacak fazla pembeleşmeyecek.
  • Vişneli sosu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim. nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ekleyelim.
  • Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Hazırladığımız vişneli sosumuzu ılıdıktan sonra soğuyan cheesecakemizin üzerine gezdirelim.
  • Eğer vaktiniz varsa cheesecake'i bir gece buzdolabında dinlendirerek vaktiniz yoksa 4-5 saat dinlendirerek kalıptan çıkarabilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025