Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake tarifi: Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 200 gram yulaflı bisküvi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
Harcı için:
- 600 gram labne
- 200 mililitre sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Vişne sosu için:
- 250 gram vişne (dondurulmuş)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak 26 cm lik kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı yerleştirelim. Kelepçesini kapatarak kenarlarından fazla gelen kısımlarını makas yardımıyla keselim. İsterseniz kalıbın iç kısmına da pişirme kağıdı kesip yerleştirebilirsiniz.
- Daha sonra kalıbımızın dış kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Böylece fazla pişmesini engelleyecek.
- Cheesecakemizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Kalıbımızın tabanını hazırladığımız bisküviyi bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim. Bu aşamada bardakla da bastırabilirsiniz.
- Bisküvi dinlenirken cheesecakemizin hamuru için labne peyniri ve kremayı çırpıcı yardımıyla güzel bir şekilde karıştıralım. İsterseniz mikser de kullanabilirsiniz. İçerisine şekeride ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları ekleyip güzel bir şekilde çırptıktan sonra üzerine un nişasta ve vanilyayı ekleyip homojen bir kıvam alıncaya dek karıştıralım.
- Kek kalıbımızı dolaptan alalım üzerine hazırladığımız harcı aktaralım.
- Fırın tepsisine ılık su dökelim veya fırına ısıya dayanıklı bir kap su koyalım. Cheesecakemizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 50 dakika kadar pişirelim.
- Pişirdikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını açmadan cheesecakemizin soğumasını bekleyelim.nİçi yumuşak kalacak. Üstü de beyaz olacak fazla pembeleşmeyecek.
- Vişneli sosu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim. nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ekleyelim.
- Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Hazırladığımız vişneli sosumuzu ılıdıktan sonra soğuyan cheesecakemizin üzerine gezdirelim.
- Eğer vaktiniz varsa cheesecake'i bir gece buzdolabında dinlendirerek vaktiniz yoksa 4-5 saat dinlendirerek kalıptan çıkarabilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.