Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake tarifi: Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bisküvi için:
- 100 gram eritilmiş tereyağı (1 çay bardağı)
- 2 paket yulaflı bisküvi
Kreması için:
- 300 gram labne
- 500 gram quark (süzme yoğurt)
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
Vişne sosu için:
- 400 gram vişne (dondurulmuş da olabilir)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküviyi rondadan geçirin. Tereyağıyla iyice karıştırın.
- Kelepçeli yuvarlak 24 cm altına yağlı kağıt koyup harcı dökün. Elinizle bastırın ve dolaba kaldırıp bir süre bekleyin.
- Çırpma kabına krema, süzme yoğurt ve labneyi koyup çırpın.
- Şekeri ilave edip tekrar çırpın. Unu, nişastayı, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ilave edin, kısa bir süre çırpın.
- Yumurtaları tek tek ilave edip 20 saniye daha çırpın.
- Dolaptan kalıbı çıkartın ve harcı dökün ve kalıbın dış kenarlarını folyoyla kaplayın.
- Bu arada bir sos tenceresinde vişne ve şekeri, şeker eriyinceye kadar pişirin.
- 1 yemek kaşığı sulandırılmış nişastayı üzerine döküp tekrar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın.
- 160 derecelik fırında altına bir kapta su koyarak 50 dakika pişirin.
- Sonrasında 1 saat fırında ağzı açık bekletin. Soğuduğunda sosunu döküp buzdolabına kaldırın ve 1 gece dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Dolapta 5-6 saat beklettikten sonra kıvamı oturacaktır ama vaktiniz varsa 1 gün önceden yapıp servis edin tam kıvamında olur.