Vişneli Brownie Tarifi
Vişneli Brownie tarifi: Vişneli Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet orta boy
Vişneli Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 200 gram bitter çikolata
- 115 gram margarin
- 10-12 adet vişne
Vişneli Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Çikolatalarımızı ince ince kesip içine margarini de ekleyerek benmari usulü eritiyoruz.
- Ayrı bir kaba şekerleri ekleyip içine 1 yumurtayı kırıyoruz ve iyice çarpıyoruz. Daha sonra 2. yumurtayı da ekleyip bir süre çırpıyoruz.
- Son olarak 3. yumurtayı da ekliyoruz ve beyazlaşana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurta ve şeker karışımı beyazlaşınca içine tuzu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Erittiğimiz çikolataları da ekliyoruz.
- Un ve kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir yağlı kağıdı ikiye bölüyoruz. Borcamın dibini yağlayıp yağlı kağıdı borcamın enine doğru yapıştırıyoruz.
- Koyduğumuz kağıdın üzerini yağlayıp diğer kağıdı da borcamın boyuna olacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Harcı borcama döküyoruz, vişneleri yerleştirip hafifçe bastırıyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırının fansız ayarında 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişince fırından alıp soğumasını bekliyoruz ve kesip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Vişneli Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Benmari: Tencereye yarıya kadar su doldurup kaynatıyoruz. Üzerine çikolata ve margarinin olduğu kabı koyup eriyene kadar karıştırıyoruz. Çikolata kabının suya değmemesine dikkat edin.