Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi

Vişneli Borcam Tatlısı

Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi

Vişneli Borcam Tatlısı tarifi: Vişneli Borcam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Borcam Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Borcam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Keki Islatmak İçin:

  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti

Sosu İçin:

  • 400 gram dondurulmuş vişne
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 180 mililitre su (1 su bardağından 2 parmak az)

Vişneli Borcam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin ve çırpın.
  • 26 x 36 cm ebatlarında yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün. 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Muhallebi katmanı için süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve toz şekeri tencereye alın, karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi göz göz olunca vanilini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğuması için bir kaseye aktarın.
  • Dondurulmuş vişneleri suyuyla beraber bir tencereye alın. Nişasta ve şekeri ekleyip pişirmeye başlayın.
  • Suyu ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
  • Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
  • Pişen keke bir şişle delikler açın ve soğuk sütü üzerine gezdirin. Gerekirse üstünü düzeltin.
  • Muhallebiyi kekin üzerine düzgünce yayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin.
  • Vişne sosunu son katman olarak ekleyin ve dikkatlice yayın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025