Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi
Vişneli Borcam Tatlısı tarifi: Vişneli Borcam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Borcam Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Vişneli Borcam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki Islatmak İçin:
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
Sosu İçin:
- 400 gram dondurulmuş vişne
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 180 mililitre su (1 su bardağından 2 parmak az)
Vişneli Borcam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Sıvı yağı ekleyin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin ve çırpın.
- 26 x 36 cm ebatlarında yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün. 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Muhallebi katmanı için süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve toz şekeri tencereye alın, karıştırarak pişirin.
- Muhallebi göz göz olunca vanilini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğuması için bir kaseye aktarın.
- Dondurulmuş vişneleri suyuyla beraber bir tencereye alın. Nişasta ve şekeri ekleyip pişirmeye başlayın.
- Suyu ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
- Pişen keke bir şişle delikler açın ve soğuk sütü üzerine gezdirin. Gerekirse üstünü düzeltin.
- Muhallebiyi kekin üzerine düzgünce yayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin.
- Vişne sosunu son katman olarak ekleyin ve dikkatlice yayın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.