Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Bisküvili Pasta Tarifi

Vişneli Bisküvili Pasta

Vişneli Bisküvili Pasta Tarifi

Vişneli Bisküvili Pasta tarifi: Vişneli Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Bisküvili Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

İrmik kreması için:

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı

Üzeri için:

  • 500 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı su

Vişneli Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Taban için tereyağını eritin.
  • Taban için bisküvileri, tarçını ve tuzu Vestel Multi Blender doğrayıcısında toz haline getirin ve erimiş tereyağını azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız harcı orta boy bir tepsinin tabanına yayın ve bastırın. Tepsiyi buzdolabında beklemeye bırakın.
  • Krema için; sütü, şekeri ve irmiği orta boy bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
  • Pişen irmikli kremayı ocaktan alın ve içerisine azar azar soğuk tereyağı ekleyip mikser ucu ile çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı bisküvili tabanın üzerine dökün ve spatula ile düzleyerek yayın. Tepsiyi oda sıcaklığında bekletin.
  • Tatlının üzeri için vişneleri ve şekeri orta boy sos tavasına alıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişen vişneleri pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
  • Su ve nişastayı topak kalmayacak şekilde karıştırın ve sıcak vişnelere azar azar ekleyip karıştırın, hafif koyulaşana kadar pişirin.
  • Pişen vişne sosunu irmik kremasının üzerine dökün ve yayın.
  • Tatlıyı önce oda sıcaklığında 1 saat ardından buzdolabında en az 2 saat bekletip, dilimleyin ve  soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025