Vişneli Bisküvili Pasta Tarifi
Vişneli Bisküvili Pasta tarifi: Vişneli Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Bisküvili Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 4 yemek kaşığı tereyağı
İrmik kreması için:
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
Üzeri için:
- 500 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı su
Vişneli Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Taban için tereyağını eritin.
- Taban için bisküvileri, tarçını ve tuzu Vestel Multi Blender doğrayıcısında toz haline getirin ve erimiş tereyağını azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız harcı orta boy bir tepsinin tabanına yayın ve bastırın. Tepsiyi buzdolabında beklemeye bırakın.
- Krema için; sütü, şekeri ve irmiği orta boy bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
- Pişen irmikli kremayı ocaktan alın ve içerisine azar azar soğuk tereyağı ekleyip mikser ucu ile çırpın.
- Hazırladığınız kremayı bisküvili tabanın üzerine dökün ve spatula ile düzleyerek yayın. Tepsiyi oda sıcaklığında bekletin.
- Tatlının üzeri için vişneleri ve şekeri orta boy sos tavasına alıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişen vişneleri pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
- Su ve nişastayı topak kalmayacak şekilde karıştırın ve sıcak vişnelere azar azar ekleyip karıştırın, hafif koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen vişne sosunu irmik kremasının üzerine dökün ve yayın.
- Tatlıyı önce oda sıcaklığında 1 saat ardından buzdolabında en az 2 saat bekletip, dilimleyin ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.