Vişneli Baton Milföy Tarifi
Vişneli Baton Milföy tarifi: Vişneli Baton Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Baton Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Baton Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 400 gram dondurulmuş vişne
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilin
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı dövülmüş badem
- 1/2 bardak su
- 6 yaprak milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
Vişneli Baton Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tavaya alarak ısıtın. Soyup rendelediğiniz kırmızı elmaları da tavaya şekerle birlikte ekleyin ve hafifçe karamelize oluncaya dek pişirin.
- Rendelenmiş elmaların üzerine vişneyi ekleyin. Tarçın, vanilin ve buğday nişastasını da ekleyerek karıştırın.
- Vişne suyunu da tavaya ekleyin, karıştırın ve hafifçe çekmesini bekleyin. Ardından dövülmüş badem ve suyu ekledikten sonra tüm malzemelerin birleşmesini için birkaç kez daha karıştırın ve ocaktan alın.
- Kullanacağınız baton fırın kalıbının tabanını ve yanlarını kaplayacak şekilde milföy yaprakları ile kaplayın, kalan milföyleri en üst katmanda kullanmak üzere kenara ayırın.
- Bir çatal ile baton kalıbı kapladığınız milföy yapraklarını delin. ve içini doldurmadan önce 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve ardından hazırladığınız vişneli iç harcını üzerine dökün.
- Son olarak üzerini kalan milföy yapraklarıyla güzelce kapatın ve iyice sabitlediğinizden emin olun. Bir fırçayla üzerine yumurta sarısını sürün. Yumurta sarısı sürdüğünüz katmana çatalla yatay ve dikey çizgiler çekin.
- 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis edin.