Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Baton Milföy Tarifi

Vişneli Baton Milföy

Vişneli Baton Milföy Tarifi

Vişneli Baton Milföy tarifi: Vişneli Baton Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Baton Milföy nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Baton Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 gram dondurulmuş vişne
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı dövülmüş badem
  • 1/2 bardak su
  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı

Vişneli Baton Milföy tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tavaya alarak ısıtın. Soyup rendelediğiniz kırmızı elmaları da tavaya şekerle birlikte ekleyin ve hafifçe karamelize oluncaya dek pişirin.
  • Rendelenmiş elmaların üzerine vişneyi ekleyin. Tarçın, vanilin ve buğday nişastasını da ekleyerek karıştırın.
  • Vişne suyunu da tavaya ekleyin, karıştırın ve hafifçe çekmesini bekleyin. Ardından dövülmüş badem ve suyu ekledikten sonra tüm malzemelerin birleşmesini için birkaç kez daha karıştırın ve ocaktan alın.
  • Kullanacağınız baton fırın kalıbının tabanını ve yanlarını kaplayacak şekilde milföy yaprakları ile kaplayın, kalan milföyleri en üst katmanda kullanmak üzere kenara ayırın.
  • Bir çatal ile baton kalıbı kapladığınız milföy yapraklarını delin. ve içini doldurmadan önce 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve ardından hazırladığınız vişneli iç harcını üzerine dökün.
  • Son olarak üzerini kalan milföy yapraklarıyla güzelce kapatın ve iyice sabitlediğinizden emin olun. Bir fırçayla üzerine yumurta sarısını sürün. Yumurta sarısı sürdüğünüz katmana çatalla yatay ve dikey çizgiler çekin.
  • 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025