Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi

Vişneli Bardak Tatlısı

Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi

Vişneli Bardak Tatlısı tarifi: Vişneli Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Bardak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Crumble İçin:

  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı (soğuk)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Vişne Sos İçin:

  • 1 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Vanilyalı Muhallebi İçin:

  • 500 ml. süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1-2 damla vanilya esansı
  • 1/2 paket krema

Vişneli Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 165 dereceye ısıtın.
  • Unu geniş bir kaba eleyin. Tereyağını soğuk olarak unla harmanlayın.
  • Toz şeker ve tarçını da ilave edin.
  • Un ve tereyağını yoğurmadan sadece parmak uçlarınızla birbirine yedirin ve kırıntı halinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.

Vişneli Bardak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi soğutmak için buzdolabında bekletirken üzerine streç film yapıştırarak kabuk tutmasını engelleyebilirsiniz. Vişneleri donuk kullanıyosanız fazla suyunu salmaması için önceden süzgeçte bekletebilirsiniz.

Vişneli Bardak Tatlısı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz bir top dondurma eşliğinde sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025