Vişneli Bademli Kek Tarifi
Vişneli Bademli Kek tarifi: Vişneli Bademli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Bademli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Vişneli Bademli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne (çekirdeği çıkarılmış)
- 100 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı badem unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı file badem
Vişneli Bademli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Vişnelerinizi buzluktan çıkarıp süzgecin içerisine koyun. Suyunun iyice süzülmesi için süzgeci bir kase üzerine koyun ve kenara alın.
- Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
- Bu sırada yumurta ve şekeri geniş bir kase içerisine alın ve 6-7 dakika kadar mikserle çırpın.
- Süt ve tereyağını üzerine ekleyip malzemelerin birleşmesi için spatulayla karıştırın.
- Ayrı bir kapta un, badem unu ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar yumurtalı karışıma ekleyin fakat çırpmayın. Spatulayla katlayarak karıştırın.
- Yağlamış olduğunuz 22-23 cm çapındaki yuvarlak fırın kalıbına karışımı nazikçe dökün. Vişneleri üzerine serpiştirin ve hafifçe parmağınızla bastırarak kek karışmının içine itin.
- Üzerine file bademleri serptikten sonra önceden ısıtmış olduğunuz 190 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika kadar kalıbın içerisinde ve oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin.
Vişneli Bademli Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.