Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi
Vişneli Ayva Tatlısı tarifi: Vişneli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vişneli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet ayva
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kase vişne
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
- 2 su bardağı su
Vişneli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaların kabukları incecik soyulur.Ortadan kesilerek çekirdek ve iç kısımları çıkartılır.
- Ayrı bir kapta yazdan dondurucuya koyduğum vişneleri 1 su bardağı suda 10 dakika kadar pişirilir. Çekirdekleri elekten geçirerek süzülür.
- Ayvaları geniş bir tencereye kabuklar alta ayvalar üste gelecek şekilde dizilir. Üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar şeker koyulur. Bu oran yeterli oluyor.
- Son olarak vişne suyu ve karanfilleri atarak 4-5 saat kadar bekletin. Vaktiniz yok ise beklemeyebilirsiniz.
- Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin, suyu azaldıkça 1 su bardağı kadar suyu azar azar ekleyin. Son olarak pişen ayvaları fırın kabına akarak 170 derece fırında 15 dakika kadar tekrar pişirin. Böylece ayvaların haşlanmış görüntüsü kayboluyor bence.
- Son olarak kaymak ile sunum yapabilirsiniz üzerine ister ceviz ister Antep fıstığıyla süsleme yapabilirsiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Fırında mutlaka pişirmelisiniz yoksa haşlama gibi oluyor.