Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Vişneli Ayva Tatlısı

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Vişneli Ayva Tatlısı tarifi: Vişneli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet ayva
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kase vişne
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 2 su bardağı su

Vişneli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaların kabukları incecik soyulur.Ortadan kesilerek çekirdek ve iç kısımları çıkartılır.
  • Ayrı bir kapta yazdan dondurucuya koyduğum vişneleri 1 su bardağı suda 10 dakika kadar pişirilir. Çekirdekleri elekten geçirerek süzülür.
  • Ayvaları geniş bir tencereye kabuklar alta ayvalar üste gelecek şekilde dizilir. Üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar şeker koyulur. Bu oran yeterli oluyor.
  • Son olarak vişne suyu ve karanfilleri atarak 4-5 saat kadar bekletin. Vaktiniz yok ise beklemeyebilirsiniz.
  • Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin, suyu azaldıkça 1 su bardağı kadar suyu azar azar ekleyin. Son olarak pişen ayvaları fırın kabına akarak 170 derece fırında 15 dakika kadar tekrar pişirin. Böylece ayvaların haşlanmış görüntüsü kayboluyor bence.
  • Son olarak kaymak ile sunum yapabilirsiniz üzerine ister ceviz ister Antep fıstığıyla süsleme yapabilirsiniz.

Vişneli Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Fırında mutlaka pişirmelisiniz yoksa haşlama gibi oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025